Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση σε ερωτήσεις

Αγαπητή Φαίη, 
η ποσότητα που καταναλώνετε είναι σχετική με το αν το κάνετε για συντήρηση ή για κάποια βοήθεια σε κάποιο πρόβλημα. Στην κατάστασή σου που χρειάζεσαι περισσότερες μερίδες ασβεστίου πιστεύω ότι με μεγαλύτερη κατανάλωση δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάντα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας βέβαια. 
- Στα παιδιά καλό θα ήταν να αρχίσεις να το διαλύεις μέσα σε χυμό και να αυξάνεις σταδιακά την περιεκτικότητα. Το κακάο με τα γαλακτοκομικά δεν είναι συμβατό, απορροφά το ασβέστιο και καλύτερα να αποφεύγετε τον συνδυασμό αυτό. 
- Η κατανάλωση καλύτερα είναι να γίνεται το πολύ σε τρεις ημέρες. μετά θα αρχίσει να αλλάζει η γεύση του. 
- Στην περίπτωση της καλλιέργειας αν μείνει παραπάνω από 24 ώρες το χειμώνα θα αρχίσει να χωρίζει και να μένει κάτω ο ορός του γάλακτος, αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί με το σούρωμα ομογενοποιείται και πάλι. Να ξέρεις όμως ότι θα ξινίσει και θα πήξει περισσότερο. Αυτό διορθώνεται με προσθήκη νέου κεφίρ η γάλακτος. 
- Για το γιαούρτι είτε μειώσεις το γάλα είτε αυξήσεις τις ώρες το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. θα πρέπει να αφαιρέσεις τον ορό από τον πάτο του δοχείου σου με ένα λαστιχάκι απορροής. 
- Το καλοκαίρι η ζύμωση θα είναι πολύ ταχύτερη και θα πρέπει μόλις δεις ότι κόβει νερό στον πάτο να το βάλεις στο ψυγείο για να την σταματήσεις και να έχεις την γεύση και την πυκνότητα που σου αρέσει.

Πολλές ευχές για μια εύκολη εγκυμοσύνη.
ΜΦΧ
Μιχάλης