Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Bill Tzanos είπε...
Ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου τις ακολουθησα και πραγματι εχω ενα πιο πηχτο ροφημα.Αν δεν σου κανει κοπο πες μου πως να διατηρησω το κεφιρ μου στο ψυγειο απο 22/6 -15/7 που θα λειψω. Υπαρχει ασφαλης τροπος για να μη χαλασουν οι κοκκοι?


Βάλε τους κόκκους σε μικρότερο στεγανό βάζο, πρόσθεσε τόσο γάλα ώστε να σκεπάζει το κεφίρ και βάλτο στο ψυγείο. Αντέχει για 15 ημέρες σίγουρα. Αν στην επιστροφή σου το δεις και έχει κιτρινίσει από πάνω και έχει μια κρούστα, βγάλτην προσεκτικά χωρίς να ανακατέψεις και πλύνε το. Μετά ξεκίνα τη διαδικασία και το πρώτο γάλα που θα έχεις πέταξέ το, από τη δεύτερη-τρίτη μέρα και μετά θα είναι εντάξει.