Βάλε τους κόκκους σε μικρότερο στεγανό βάζο, πρόσθεσε τόσο γάλα ώστε να σκεπάζει το κεφίρ και βάλτο στο ψυγείο. Αντέχει για 15 ημέρες σίγουρα. Αν στην επιστροφή σου το δεις και έχει κιτρινίσει από πάνω και έχει μια κρούστα, βγάλτην προσεκτικά χωρίς να ανακατέψεις και πλύνε το. Μετά ξεκίνα τη διαδικασία και το πρώτο γάλα που θα έχεις πέταξέ το, από τη δεύτερη-τρίτη μέρα και μετά θα είναι εντάξει.
Όσα μπόρεσα να βρω για το ΚΕΦΙΡ του Καυκάσου και τις οδηγίες για την καλλιέργεια των κόκκων του κεφίρ. Προσοχή: κανένα προϊόν δεν υποκαθιστά ή αντικαθιστά την ιατρική αγωγή.
Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013
Βάλε τους κόκκους σε μικρότερο στεγανό βάζο, πρόσθεσε τόσο γάλα ώστε να σκεπάζει το κεφίρ και βάλτο στο ψυγείο. Αντέχει για 15 ημέρες σίγουρα. Αν στην επιστροφή σου το δεις και έχει κιτρινίσει από πάνω και έχει μια κρούστα, βγάλτην προσεκτικά χωρίς να ανακατέψεις και πλύνε το. Μετά ξεκίνα τη διαδικασία και το πρώτο γάλα που θα έχεις πέταξέ το, από τη δεύτερη-τρίτη μέρα και μετά θα είναι εντάξει.