Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΤΟ ΚΕΦΙΡ

Ο κόσμος στον Καύκασο γνωρίζει τα καλά αποτελέσματά του από παλιά. Από την παιδική ηλικία το πίνουν σαν νερό. Να φθάνουν στην ηλικία των 110 και 150 χρόνων άνθρωποι εκεί δεν είναι σπάνιο. Είναι το μόνο μέρος του κόσμου που φθάνουν σ' αυτήν την υψηλή ηλικία, σε πλήρη υγειά. Σύμφωνα με τον καθηγητή MELKIN αυτοί δεν γνωρίζουν φυματίωση, καρκίνο η στομαχικές ανωμαλίες.
Μερικές τροφές όπως το γάλα αξίζουν περισσότερο όταν μεταβληθούν με την ζύμωση. Π.χ. κατά την διάρκεια της καλλιέργειας του γιαουρτιού, η βιολογική άξια της πρωτεΐνης αυξάνεται. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στη γιαούρτη που γίνεται με γάλα αγελάδας. Οι πρωτεΐνες στο γάλα, πιστεύεται ότι διεγείρουν την ηπατική και εντερική έκκριση. Το γαλακτοζάχαρο μεταβάλλεται σε γαλακτικό οξύ, που θεωρείται σαν αντισηπτικό χωνευτικό. Το οινόπνευμα και το ανθρακικό οξύ που δημιουργούνται θεωρούνται σαν τονωτικά των νεύρων της περιοχής των εντέρων. Παρατηρήθηκε ότι παιδιά που έχουν τραφεί με ΚΕΦΊΡ κράτησαν περισσότερο άζωτο, φωσφόρο, ασβέστιο, σίδερο και πάχος από εκείνα τα παιδία που τράφηκαν με φρέσκο γάλα.

Προϊόντα φρέσκου γάλακτος μπορούν να αυξήσουν την ωφελιμότητα μερικών μεταλλικών στοιχείων. Και το ασβέστιο και ο φώσφορος μπορούν να αποβούν περισσότερο ευαπορόφητα. Μερικές βιταμίνες, ιδίως η Β, μπορούν να συντεθούν από τα βακτηρίδια στη γαλακτική ζύμωση, τόσο καλά, όσο και από τα βακτηρίδια που βρίσκονται στην εντερική περιοχή. Γαλακτοοξυοφιλοι είναι ικανοί να συνθέσουν μερικές βιταμίνες και μέσα στο έντερο. Η NIACIN μπορεί να παραχθεί μέσα στο σώμα μας και να προμηθεύει τον οργανισμό με αρκετή ποσότητα από πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας. Η γιαούρτη και τα αλλά προϊόντα της γαλακτικής ζύμωσης προσφέρουν ουσίες μοναδικές για την υγειά που δεν υπάρχουν στο γλυκό γάλα. Μερικά από τα παθογόνα μικρόβια, όπως τα μικρόβια της δυσεντερίας, δεν μπορούν να ζήσουν και να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον οξύ, όπως το γαλακτικό οξύ. Αυτός ο ισχυρός βακτηριακός πλούτος από προϊόντα ζύμωσης γάλακτος, έχει αναγνωρισθεί από τους ανθρώπους σε πολλές περιοχές του κόσμου. Αναμφίβολα αυτός ο πλούτος έχει παίξει ένα ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγιεινής. Η αφθονία των οξυβακτηριδίων των προϊόντων της γαλακτικής ζύμωσης έχει από καιρό χρησιμοποιηθεί σε σανατόρια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει έναν αριθμό από σανατόρια που χρησιμοποιούν αϊρανι ,προϊόν γαλακτικής ζύμωσης. Ασθενείς έλαβαν ένα λίτρο ημερησίως προσθέτοντας το στα συνήθη αντιβιοτικά φάρμακα. Το αϊρανι πιστεύεται ότι έχει ειδικό αποτέλεσμα εναντίον της φυματίωσης.


Πολύ ενδιαφέρον

Το κεφίρ αναπτύσσει ισχυρά βακτηρίδια τα οποία σκοτώνουν επικίνδυνους οργανισμούς για ασθένειες και για θάνατο. Καθαρίζει το αίμα μας και το σώμα.

Εδώ είναι μια λίστα από αρρώστιες που μπορείτε να θεραπεύσετε με το κεφίρ.

1. ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ­: ένα λίτρο την ημέρα.

2. ΕΛΚΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ:­ θεραπεύονται μετά 2-3 μήνες με 1 λίτρο την ημέρα.

3. ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΒΡΟΓΧΙΤΙΣ:­ ένα λίτρο την ημέρα.

4. ΑΝΑΙΜΙΑ η ΑΛΛΕΣ αρρώστιες του αίματος.­ 1-2 λίτρα την ημέρα (μετά
τρεις μήνες φυσιολογικό αίμα).

5. ΣΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:­ ένα λίτρο την ημέρα.

6. ΠΙΕΣΗ:­ ρυθμίζεται με το κεφίρ.

7. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:­ ρυθμίζεται με το κεφίρ.

8. ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑΤΑ:­ μισό έως ένα λίτρο την ημέρα (ΚΑΙ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, βάζετε επάνω κεφίρ το βράδυ, το αφήνετε έως το πρωί και τότε
το πλένετε, σε 2-3 εβδομάδες περνά).

9. ΚΑΤΑΡΡΟΥΣ, ΚΥΣΤΗΣ, ΝΕΦΡΑ, ΣΥΚΩΤΙ, ΦΛΕΓΜΟΝΙΚΟΣ:
1 λίτρο την ημέρα για 2-3 μήνες, (από γάλα η κρέμα θα μπορούσε να είχατε προσβολές
αλλά το κεφίρ θεραπεύει).

Το κεφίρ βοηθά στην δυσπεψία για την κανονική εντερική χλωρίδα.
Συνίσταται το κεφίρ σε φλεγμονές όπως η ωτίτης, φαρυγγίτις, πνευμονία, επίσης φουσκώματα, ρέψιμο, γαστρική αχιλία, πεπτικό έλκος χολοκυστίτις, γαστρίτις, κολίτις, διάρροια, δυσεντερία, χρόνια δυσκοιλιότητα, ανωμαλίες χοληδόχου κύστης, ημικρανία, κόπωση των νεφρών, διαβητικό έλκος, δερματίτιδες, γαστρεντερικά συμπτώματα, για την αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας μετά από χρήση αντιβιοτικών, έρπις στόματος, στοματίτιδες.
Το κεφίρ συνίσταται σε παιδία, σε αναρρωνύοντες και αλλά πρόσωπα με ανεπαρκή πεπτική δραστηριότητα λόγω του ότι διευκολύνει την πέψη.
Διεγείρει την έκκριση σάλιου, συνιστάται σαν μετεγχειρητική τροφή. Ιδιαίτερα στην Γερμανία και την Σοβιετική Ένωση συνιστάται για χρόνια δυσκοιλιότητα.­

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟ Κ Ε Φ Ι Ρ.

Βάλτε 2-3 κυβικά εκατοστά από τους κόκκους του κεφίρ σε ένα καθαρό βάζο. Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα 1,5%, όχι γεμάτο ως πάνω και κλείστε καλά το καπάκι (αεροστεγώς). Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό (υπακτικό) αφήστε το 12 ώρες. Σε περίπτωση διάρροιας να μείνει περισσότερο από 24 ώρες. Στο τέλος αυτού του διαστήματος το γάλα θα γίνει πιο πυκνό. Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι. Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει είναι οι δραστικοί κεφιρόκοκκοι τους οποίους θα χρησιμοποιείτε συνεχεία για να καλλιεργήσετε και άλλες φορές. Ξεβγάλτε το καλά το βάζο, ξεβγάλτε καλά τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι με μπόλικο κρύο νερό, αφού στραγγίσει καλά επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.
Καθώς συνεχίζεται η καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται (η αύξηση αυτή γίνεται πιο γρήγορα σε όχι παχύ γάλα). Τότε η το αφήνετε (το επιπλέον) οπότε με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνετε η δίνετε αυτό που περισσεύει σε άλλον για καλλιέργεια.
Καλλιεργώντας το κεφίρ μπορείτε να κανονίζετε την γεύση και την σύσταση (πυκνότητα). Αν το θέλετε γλυκύτερο και αραιότερο Αφήστε το λιγότερο χρόνο η αντιθέτως αφήστε περισσότερους κόκκους κεφίρ. Οι κόκκοι πρέπει να καλύπτονται από το γάλα. όταν πρόκειται να μην το καλλιεργήσετε για λίγες μέρες βάζετε τους κόκκους σε μικρό δοχείο με γάλα στο ψυγείο. Οι κόκκοι διατηρούν την ζωτικότητα τους για 10-15 μέρες το πολύ. Όταν θελήσετε πάλι να το καλλιεργήσετε, σουρώστε το και πετάξτε το γάλα που ήταν μέσα, αφού το ξεπλύνετε καλά βάλτε το με νέο γάλα.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΊΡ.

ΚΕΦΊΡ ΤΥΡΙ.

Αδειάστε το καλλιεργημένο κεφίρ μέσα σε ένα δοχείο και θερμάνετε το δυνατά έως ότου ολόκληρη η επιφάνεια σκεπαστεί με αφρό, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το λίγα δευτερόλεπτα. μετά αδειάστε το σε άλλο δοχείο για να κρυώσει. Σκεπάστε το και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί περάστε το από τουλουπάνι. Το τυρί του κεφίρ είναι πηχτό και έχει μεγάλους θρόμβους.
Για να τροποποιήσεις την μυρωδιά του μπορείς να το ανακατέψεις με λίγο ΡΟΚΦΟΡ η με άλλο δυνατής μυρωδιάς τυρί.

Σημειώσεις :

Παράκληση, ενημερώστε με αν δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα τους κόκκους του κεφίρ.

Παρ' ότι η καταχώρηση είναι παλαιά συνεχίζω να την υποστηρίζω και θα προσθέτω κάθε νέα πληροφορία που θα έχω από σας ή αλλού.

20-5-09, Οσοι από σας αναζητούν ή διαθέτουν τους κόκκους του κεφίρ, αφήστε τα στοιχεία σας (email). Όσοι πάλι από σας
τους διαθέτουν και θα ήθελαν να διαθέσουν μια μικρή ποσότητα, θα σας φέρω σε επαφή.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία....στο karosmi@yahoo.gr